משיכת כספי פיצויים

משיכת כספי פיצויים

תשלום פיצויי פיטורים

כל מעסיק חייב לשלם פיצויי פיטורים לעובד כאשר הוא מפטר אותו ולעיתים כאשר העובד מתפטר. רוב המעסיקים מפרישים מדי חודש כספים עבור פיצויי פיטורים במסגרת של הביטוח הפנסיוני.
במקרה שהעובד מפוטר, על המעסיק לשלם לו פיצויים בגובה משכורת של חודש עבור כל שנת עבודה שלו. כדי לעמוד בהסדר זה, מפריש המעסיק לפחות 6% מהמשכורת לקרן הפנסיה ויש המפרישים 8.33% מהמשכורת (כלומר, בסך הכול ב-12 חודשים של השנה מופרשת משכורת של חודש עבודה).

כאשר עובד מפוטר או מתפטר או מסיים את עבודתו בדרך אחרת, הוא זכאי לקבל את כל מה שהופרש עבורו לקרן הפנסיה, אלא אם כן זכותו נשללה ממנו (למשל במקרה של מעילה). אם העובד פוטר והמעסיק הפריש רק 6% כל חודש, עליו להשלים עוד 2.33% מהמשכורת אחרונה, עבור כל שנת עבודה.

משיכת כספי הפיצויים

אם בחר העובד באפשרות הלא מומלצת, של משיכת כספי הפיצויים, תקטן ביותר משליש קצבת הפנסיה שלו כאשר יגיע לגיל הפרישה לגמלאות. ייתכן שהוא יידרש לשלם מס הכנסה על חלק מכספי הפיצויים שקיבל. בנוסף לכך יכולה למשיכה כזאת השפעה גם על הטבות המס שהוא יוכל לקבל לאחר שפרש לגמלאות. ההשפעה הזאת אינה קיימת במקרה ונמשכו כספי הפיצויים מעל 32 שנים לפני הפרישה לגמלאות.
משרד האוצר ממליץ שלא למשוך את כספי הפיצויים מהביטוח הפנסיוני.

אפשרויות משיכת כספי הפיצויים

ניתן למשוך חלק מכספי הפיצויים ואת היתרה להשאיר בקופה.
חלק מהפיצויים ניתן למשוך בפטור ממס אם סך התשלומים המשולמים למי שסיים את עבודתו אינו גבוה מהשכר החודשי האחרון עבור כל שנת עבודה וכן אינו גבוה מ-13,750 ₪ לשנה (נכון לשנת 2024). מעבר לסכום זה יש לשלם מס עבור הכספים הנמשכים מכספי הפיצויים.
ניתן למשוך חלק מכספי הפיצויים ולשלם עליהם מס ואת היתרה לייעד עבור רצף פיצויים, אשר מאפשר למשוך בהמשך פיצויים גדולים יותר לאחר עזיבת מקום העבודה הבא (למשל, אם במקום העבודה החדש, השכר נמוך יותר)
האפשרות לייעד כספי פיצויים לרצף פיצויים, אינה קיימת אם מושכים חלק מהפיצויים הפטורים ממס.

אפשרות נוספת היא למשוך חלק מכספי הפיצויים הפטורים ממס ולייעד את היתרה לרצף קצבה. זו גם ברירת המחדל במקרה ולא ניתנה הוראה אחרת. קיימת אפשרות לחזור מהבקשה בהמשך ולבצע התחשבנות מול מס הכנסה ולקבל את הכספים.

האפשרות השלישית היא ייעוד הפיצויים לרצף קצבה – כלומר, לצרף אותם לקצבת הפנסיה שלכם. במקרה זה אין התחשבנות מול מס הכנסה בעת עזיבת העבודה. אם השכר שלכם נמוך מתקרת הפטור, ולא נתתם הוראה מה לעשות עם הכסף, זוהי תהיה ברירת המחדל והפיצויים יצורפו לרצף הקצבה באפון אוטומטי. אם הבחירה היא לבצע רצף קצבה, ניתן בהמשך לחזור מהבקשה, לבצע התחשבנות מול מס הכנסה, ולקבל את הכספים.

דוגמא

אלון פרש בשנת 2024 ממקום העבודה שלו, שם עבד 8 שנים. המשכורת האחרונה שלו היתה 15,000 ₪ ברוטו.
הוא ביקש למשוך את מירב כספי הפיצויים הפטורים ממס.
מכיוון שהמשכורת האחרונה שלו גבוהה מהתקרה למשיכת פיצויים, הוא יוכל למשוך רק 13,750 ₪ עבור כל שנת עבודה.
לפיכך אלון יכול למשוך בסה"כ 110,000 ₪ (13,750X8) מבלי לשלם מס.
את יתרת הכסף יכול אלון לייעד לרצף קצבה.
אלון אינו יכול לייעד את היתרה לרצף פיצויים (למשוך אותם בעתיד אם יעזוב עבודה אחרת).