פנסיית גישור היא סוג של פנסיה תקציבית, והיא משולמת למי שפרש פרישה מוקדמת עד גיל הגעה אל גיל הפרישה. היא משולמת על ידי המעסיק לשעבר. לאחר הגעה לגיל הפרישה המוקדמת, משולמת הפנסיה על ידי קרן הפנסיה שבו הוא מבוטח. מטרתה היא גישור על פני התקופה עד ההגעה לגיל הפרישה הרשמי. בארגונים בהם מקובלת פרישה מוקדמת נהוגה פנסיית גישור, כמו גם במקרים בהם ארגונים מארגנים פרישה מרצון.
התחייבויות המדינה לפנסיה התקציבית אשר מתפרסמות על ידי החשב הכללי, אינן כוללות פנסיות גישור. אם ביוני 2022 פורסם כי התחייבויות המדינה לזכאי פנסיה תקציבית עומדות על 1.022 טריליון שקלים, אזי ההערכות מדברות כי אם מוסיפים את ההתחייבויות לפנסיית הגישור, מביאות את כלל ההתחייבויות של המדינה ל 1.2-1.3 טריליון שקלים.
מי שהתגייס לצה"ל משנת 2004 והלאה, אינו יכול להצטרף יותר לפנסיה התקציבית והוא נמצא במסלול של פנסיה צוברת.
מודל השירות בצה"ל קובע כי קצינים פורשים, בגיל 43 בממוצע ואילו נגדים פורשים בגיל 53 בממוצע. מכיוון שאין לפורשים זכאות לקצבה חודשית מקרן הפנסיה, נקבע בחוק כי אלה יהיו זכאים לפנסיית גישור מתקציב צה"ל, כאשר פנסיה זו אינה גורעת מהחיסכון בפנסיה הצוברת.
גובה פנסיית הגישור בצה"ל לא נקבע עדיין גם בשנת 2022. בשנת 2015 נכתב הסכם עקרונות בין משרד האוצר (משה כחלון בראשו) ומשרד הביטחון (משה יעלון בראשו) אך התקנות שהיו אמורות להיקבע, לא נקבעו. בהמשך כונה סיכום זה "הסכם כחלון-יעלון".
היועץ המשפטי לממשלה קבע בשנת 2018 שעד שיותקנו התקנות בהסכם שגובש בשנת 2015 ישולמו לפורשי צה"ל, הזכאים לפנסיית גישור, לפי הסכם כחלון-יעלון ועל פיה, הממוצע של קצבאות הגישור החודשיות לא יעלה על 12,000 ₪ על פי מחירי 2015. אך בהיעדר תקנות, ממשיך משרד הביטחון לשלם קצבאות לזכאי פנסיית גישור על פי החישובים שלהם, אשר אינם מוסכמים על משרד האוצר.
בפברואר 2023, הגיעו הממשלה והרמטכ"ל להסכמה על תוכנית רב שנתית עבור מערכת הביטחון וצה"ל. לפי ההסכמה הזאת, פנסיית הגישור תוגבל עד לגיל 60 ולא עד גיל 67. כמו כן, פנסיית הגישור תהיה תלויה במצבו הכלכלי של המשוחרר.
סיכום התוכנית הרב־שנתית של צה"ל לשנים 2023-2027 שנחתם ב-22.6.2023 בין צה"ל, משרד האוצר ומשרד הביטחון כולל בין השאר הסכמות בנושא הפנסיה. במסגרת ההסכם הוחלט על מתווה לתשלום פנסיית גישור לאלה למי שיש פנסיה צוברת הכולל את אופן החישוב ואת תקופת הזכאות.
את גובה פנסיית הגישור מחשבים מעתה לפי כללי הפנסיה התקציבית, ובכלל זה השלמת תקופות שירות, אך ללא תוספת יוקר, רכיב הבראה, מענק יובל וביגוד.
יחד עם זאת, במסגרת ההסכם גם נקבע כי במקום הרכיבים האלה של שלא כלולים מעתה בפנסיית הגישור, תיתנן לפורשים בסמוך לפרישה, תוספת שכר פנסיונית חדשה.
בכל מקרה, שוויה של פנסיית הגישור לה יהיה זכאי הפורש לא יהיה גבוה מערך התשלום מקרן הפנסיה החזוי מגיל 67.
קצבת הגישור תשולם עד גיל 60 ע"י צה"ל. מגיל 60 יהיה זכאי הפורש מצה"ל לקבלת קצבה חודשית מקרן הפנסיה.
עוד נקבע במסגרת הסיכום כי יינתן מענק חד פעמי אשר יופקד לקרן הפנסיה, אשר גובהו יהיה בשווי של עד 84 קצבאות, כלומר, סך כל הקצבאות המשולמות מגיל 60 עד גיל 67. והיה וגובה המענק החד פעמי הנדרש יהיה גבוה מאשר שווי 84 קצבאות, לא תבוצע ההפקדה האמורה לקרן הפנסיה. במצב זה, קצבת הגישור תשולם מגיל 60 עד גיל 67 על ידי צה"ל ולא על ידי קרן הפנסיה.
לגבי דור המעבר של הפורשים מצה"ל עד לתאריך 1.7.2023, הם ימשיכו, על פי ההסכם, לקבל את קצבת גישור כפי שאושרה במועד פרישתם. גם משרתים שנמצאים שנה לפני גיל הפרישה המינימלי בצה"ל, יקבלו את קצבת הגישור עד גיל 67, על פי החישוב הנ"ל של 84 קצבאות, כאשר גיל הפרישה המינימלי של קצינים הוא 42, ושל נגדים הוא 47.
עוד סוכם בהסכם כי יתבצע פיילוט לבדיקת מודל תגמול חדש אשר מאפשר בחירה בין הישארות במסלול הפנסיוני לבין הגדלת שכר ומענקים במהלך השירות עד לסיומו ללא זכאות לפנסיית גישור. הפיילוט יתבצע על מערך אלה שאינם לוחמים, וכן על העתודאים בצה"ל והמשרתים במערך הכלכלי.