“הר הכסף" הוא אתר אינטרנט שמטרתו הוא איתור כספים אבודים של אנשים פרטיים כולל איתור כספים של קרוב משפחה שנפטר. ניתן לאתר דרך "הר הכסף" חשבונות בנק רדומים או פיקדונות שנפתחו בעבר ולא נעשו בהם תנועות, כמו גם קרן פנסיה, קופת גמל, ביטוח מנהלים, פוליסות ביטוח חיים שנשכחו. מתברר כי קיימים מיליארדי שקלים בחשבונות בנק רדומים וכן כסף רב בחסכונות פנסיוניים שאינם פעילים ולשם השבתם לבעליהם או לבני קרובם, במקרה שנפטרו, הוקם אתר זה.
את הקמת "הר הכסף" הקימו בנק ישראל ביחד עם משרד האוצר. השירות שניתן באתר הר הכסף, אינו מספק את הסכומים הנמצאים בחשבונות ובפיקדונות, רק על עובדת קיומם. השירות הניתן באתר הכסף הוא חינם.
לפני הקמת אתר האינטרנט "הר הכסף" נדרש היה לפנות בנפרד לכל גורם כדי לאתר את החשבון ולשלם עבור השירות את העמלה.
חשבונות בנק לא פעילים הם כאלה שלא נעשתה בהם שום פעולה במהלך העשרה החודשים האחרונים והבנק לא הצליח ליצור קשר עם בעלי החשבון לאחר שניסה לעשות זאת, במהלך עשרה חודשים מאז הפעולה האחרונה עבור חשבונות עו"ש
פיקדונות לא פעילים הם כאלה שלא נעשתה בהם שום פעולה במהלך העשרה החודשים האחרונים והבנק לא הצליח ליצור קשר עם בעלי החשבון לאחר שניסה לעשות זאת, במהלך חודשיים לאחר מועד הפירעון
בהר הכסף ניתן לחפש כספים שהופקדו על שם אדם לקרן פנסיה, פוליסת חיסכון, קופת גמל, קרן השתלמות, ביטוח מנהלים וכן ביטוח חיים "ריסק" (ללא חיסכון), אך לא היתה בהם פעילות כלשהי של הפקדה או של משיכה במשך שנה.
אתר הר הכסף מאפשר לאתר חשבונות, גם כאלה שהייתה בהם פעילות וגם חשבונות ללא פעילות, של קרוב שנפטר. האיתור נעשה עבור חסכונות פנסיוניים בקופות גמל או קרנות פנסיה או ביטוחי מנהלים וכן יאתר קרנות השתלמות.
בחלק מחשבונות אלו יכולים להיות כיסוי ביטוחי למקרה מוות המקנים למוטבים סכום חד פעמי או קצבה חודשית.
מספר החיפושים במנוע החיפוש של הר הכסף עבור כל מספר תעודת זהות מוגבל ל-10 מטעמים של אבטחת מידע והצורך בשמירה על הפרטיות. כל משתמש יכול לחפש עד 10 חיפושים עבור מספר תעודת זהות של קרוב שנפטר.
בעת הכניסה למערכת, היא מדווחת על מספר הכניסות שנותרו ולאחר שבוצעו עשר כניסות, היא נועלת את אפשרות האיתור, עבור אותו מספר תעודת זהות.
אתר הר הכסף עם השירות שניתן כיום, הושק בשני שלבים. השלב הראשון הושק בשנת 2013 המאפשר איתור מידע על כספים אבודים בחסכונות פנסיוניים ובביטוחי חיים של אזרחים, כולל אנשים שנפטרו. בשלב השני, נפתח בשנת 2016 אתר מורחב, הכולל איתור כספים גם לחשבונות בנק ופיקדונות לא פעילים. את ההרחבה של הר הכסף 2 מימש הפיקוח על הבנקים בבנק ישראל.
ב-14.11.2022 הודיעה רשות ההון כי אתר הר הכסף שודרג והורחב. עד השדרוג ניתן היה לאתר באתר הר הכסף, פוליסות אשר אינן פעילות על שם החוסך וכן פוליסות על שם של קרוב משפחה שנפטר. לאחר השדרוג שבוצע באתר, ניתן לקבל את הרשימה המלאה של כל הפוליסות, כולל קרנות הפנסיה הפעילות, כולל סוג החיסכון (קופות גמל, קרנות פנסיה וכד') וכן את פרטי קשר של הגופים. לא ניתן לקבל את היתרות שבפוליסות, ולשם קבלתן יש לפנות פנייה ישירה אל הגופים אשר ברשימה. רשות ההון ציינה שהשדרוג של אתר הר הכסף כולל גם הגברה של רמת האבטחה.